KDFF - Piteå och lite Umeå

Man kan säga att vindarna ven runt Kristianstads Fotbollsarena under gårdagskvällen då Kristianstads DFF mötte Piteå i en mitt - i - veckan - match. Ven gjorde också bollarna, rakt in i nätmaskorna. Piteå stod för det första målet, en hörna där bollen går rakt i mål.
 
Huruvida det andra målet görs av en  KDFF - spelare tvistar de lärda om, självmål säger kommentatorn, nick av Alice Nilsson säger KDFF.  Men mål oavsett och det står 1 - 1. Det är sedan i andra halvlek som allt händer. Nina Jakobssons gula kort ska visa sig vara mer än ett gult kort då hon senare under matchen drar på sig ännu ett gult kort och således rött kort och utvisning. Då är det en halvtimme kvar av matchen. Men innan allt hoppar KDFFs målvakt Brett Maron och Piteås Cecilia Edlund ihop och far i backen, detta får spelarna att komma springande och sedan frentiskt vinka efter hjälp, domaren signalerar efter båren och det blir en väldigt aktivitet runt målvakten som slutligen reser sig upp och fortsätter spela. Tänkte skriva vilken krutgumma men jag tror inte att åldern är där riktigt än faktiskt! 
 
1 - 1 ska bli 2 - 1 efter att Mia Carlsson skickar en boll över halva planen till Amanda Edgren som gör det hon ska och för att näst in till citera kvällens kommentator, när bollen kommer innanför stolpen så blir det mål. 
 
Kristianstad tar sig sedan längs kanten ner, förser Jutta Rantala med bollen som placerar den säkert i mål och fastställer matchens slutresultat till 3 - 1. Detta gav KDFF tre poäng och en klättring i tabellen, med 11 inspelade poäng placerar sig KDFF precis under Piteå som har bättre målskillnad. 
 
 
Nästkommande match stundar redan till helgen och ännu en gång är det ett norrlandslag som beger sig till de sydligare trakterna. Denna gången är det alltså Umeå som står för motståndet och den matchen blåses igång redan 12:00 vilket passar en annan utmärkt då matchen mellan Rosengård och Piteå börjar 14:00 och den matchen sänds av SVT. Tro mig när jag säger att det garanterat är sändningen från SVT som betittats i detta hushållet! Hur föredrar du att se matchen? Sportbladetplay, SVT eller radios webbsändningar? 
 
 
Alice Nilsson - Amanda Edgren - Jutta Rantala