Att vara medlem innebär också ett ansvar

Ingen har väl missat att Kungsbacka kämpar för sin existens? Efter säsongen 2019 blev de nedflyttade, förlorade alla sina spelare i sitt allsvenska lag och på det en ekonomi som inte höll. Bland annat uppges det att spelare fick så lite som 500 kr i lön per månad.
 
2020 står laget i princip utan spelare och det sätts in ett extra årsmöte. Det ska bestämmas vad som ska hända framöver, det finns tre alternativ - att verksamheten fortsätter - att representationslaget drar sig ur eller - att föreningen upplöses. 
 
Medlemmarna röstade om framtiden på onsdagskvällen och det kan ju vara så att Kungsbacka DFF är en förening med grymt få medlemmar - enligt Göteborgsposten var det 14 personer som röstade - 14 personer! Det är i princip ingenting! Av dessa 14 personer röstade åtta för en fortsättning, fem personer för en nedläggning och en person röstade blankt. Som en konsekvens av det beslutet avgick också ordförande och vice ordförande med omedelbar verkan. 
 
Som medlem har du ett ansvar - ett av dessa ansvar är tex att delta i årsmötet. Ett annat ansvar är att sätta sig in i de olika frågorna, att ställa frågor, skaffa sig information och ta ställning. En svårighet är att förstå konsekvensen och vidden av ett beslut. En annan svårighet kan vara att ställa rätt frågor och att få ett svar som speglar sanningen. Samtidigt är det medlemmarna som ska ta beslutet. 
 
Som en person som inte är det minsta insatt i Kungsbacka DFF så verkar beslutet tämligen enkelt, representationslaget drar sig ur (eftersom det inte ens existerar och ekonomin näst intill inte verkar täcka kostnaden för utomsocknes spelare) istället satsar föreningen på F17 - laget för att därifrån utveckla sin föreningen igen. Å andra sidan så har jag ingen aning om ekonomin som ändå beskrivs som tämligen god är villkorad till ett representationslag. Då skulle ett sådant beslut kanske ändå inte gynna F17 - laget? Att upplösa en förening känns drastiskt och skulle troligen väcka en hel del känslor hos de som är investerade i föreningen men om föreningen samtidigt inte skulle kunna bedriva en god fotbollsutbildning och en god miljö för sina spelare så kommer de i slutändan inte få några spelare och i nuläget skapa både dåligt ryckte och få spelare som inte mår bra. Ska man ta ett beslut med hjärtat eller med hjärnan? 
 
Vad vi vet är att Kristianstads DFF ska möta Kungsbacka DFF i Svenska Cupen om mindre än en månad, den 22 februari. Kommer de 16 spelare som Kungsbackas klubbchef påstår står redo att spela för klubben äntra planen då?