KDFF - LB07

Kort info
resultat: 4 - 2
mål: Chukwudi, Chukwudi, Chikwelu, Edgren - Hönnudottir, M Persson
publik: 687
kort: - H Persson, Kristjansdottir, Wännerdahl, B Persson
 
 
Ja, vad kan man säga? Det var en något förvånande start av matchen mellan KDFF och LB07 i solen på Kristianstad Fotbollsarena. Knappt hann speakern presentera lagen, LB07 har förresten en hel hög Persson i laget påminner lite om alla Carlsson/Karlsson som KDFF spelade med tidigare, innan det stod 0 - 2 till gästerna! 
 
Hoppas det blir en målrik match tänkte jag och det blev det och målen hamnade i rätt nät också. Ogonna Chukwudi började jämna ut sifforna redan i den 14:e minuten då hon kommer in mellan två vitklädda spelare och placerar ett välriktat skott i nätet. Chukwudi hinner med ännu ett mål precis i slutet av andra halvlekens övertid! 
 
Rita Chikwelu står för KDFFs  tredje mål och Amanda Edgren för det fjärde målet. Det blev Edgrens 9:e mål i obos damallsvenskan i år. Inte nog med att KDFF vände matchen och vann, att de är fortsatt obesegrade på Kristianstad Fotbollsarena, att laget är kvar på fjärdeplatsen de säkrade dessutom bronsplatsen i årets damallsvenska och har chans till mer! 
 
Läget i tabellen:
Piteå 45
Rosengård 42
Göteborg 41
Kristianstad 38 
 
Linköping har inte längre möjlighet att komma förbi KDFF efter förlusten mot Eskilstuna. KDFF och Linköping möts i sista omgången. I nästa omgång möts Piteå och Rosengård - matchen visas på svt - och ett oavgjort resultat där skulle sitta bra för KDFF. KDFF möter Göteborg i nästa omgång - på hemmaplan - och det är såklart en vinst som är målet. En vinst eller ett oavgjort resultat skulle innebära att KDFF är obesegrade på Kristianstad Fotbollsarena. Inför nästa omgång har KDFF näst bästa resultat när det kommer till insläppta mål - KDFF har släppt in 21 mål medan Rosengård släppt in 14 mål. 
 
Fortsatt olidligt spännande inför nästa omgång alltså! Be there så att säga och ta med en vän för det är ju publikmatch och x antal företag sponsrar klubben utifrån hur stor publiken är. 
 
Amanda Edgren - Ogonna Chukwudi - Rita Chikwelu