Omgång 10

Omgång 10 av damallsvenskan har knappt hunnit börja men det händer något oväntat i varje match!
 
Piteå - Vittsjö 1 - 4
Vittsjö låg långt ner i tabellen inför matchen mot topplaget Piteå. Piteå som förlorat två matcher redan mot KDFF och Rosengård fick se sig besegerade av ännu ett skånelag. Inget konstigt i matchens början när Karlenäs gör mål för Piteå i matchens 24:e minut. Konstigt däremot med Karlenäs namn, ska det vara Karlenäs eller Karlernäs som det står på svenskfotboll.se tro? Jag kör på Karlenäs och ändrar vid behov helt enkelt. White gör sedan mål för Vittsjö mindre än 10 minuter senare. 
 
Sedan blir det inte mer Piteå målmässigt sett, precis innan pausen sätter Adolfsson 1 - 2 och det är ju aldrig bra med en mål precis innan paus om man inte är laget som gör målet då. De Jongh gör sedan mål i minut 75 och Sällström i minut 85. Vem hade trott detta innan matchen? 
 
 
Göteborg - Växjö 3 - 2 
I minut 56 står det 0 - 2 till Växjö efter (straff)mål av Anvegård, då har Växjös Kivumbi satt ett mål redan i den 13:e minuten. Lugnt läge? Inte då, Växjö får målvakten Fraine utvisad och gör snabbt tre byten. I minut 81 gör sedan Zamanian Bakhtiari mål och det följs sedan av ett mål i den 89:e minuten av Rubensson och ett trejde mål av Blomqvist i minut 90 +3. Snabbt kan det gå. Den matchen måste Göteborgspubliken njutit av! 
 
 
Hammarby - Rosengård 2 - 1
Hammarbys Zigotti Olme stod för första målet lite mer än 30 minuter in i matchen. I minut 53 missar Rosengårds Landeka en straff och  i minut 82 gör samma lag självmål. I minut 90 gör Landeka mål och det är efter att Rosengård haft dubbelt så många avslut på mål. 
 
 
Linköping - Kalmar 8 - 0 
Linköping spelade otroliga 8 - 0 mot Kalmar. En hattrick av Natasha Dowie och två mål av Johanna Rasmussen. Kalmar åkte hem med tre varningar. 
 
 
Tabellen efter två matcher därför såhär:
 
Piteå i topp efter tre förluster med 21 poäng. Rosengård hade chansen att ta sig förbi men ligger kvar på 19 poäng. Göteborg har plötsligt tagit sig ända upp till tredjeplatsen och delar poäng med Rosengård, alltså 19 poäng. Göteborg har kommit lite smygande tycker jag och vunnit sina sista matcher. Hammarby vann ju också sin match och stannade på 15 poäng efter sin match i omgång 10. 
 
Kristianstad spelar sin match i omgång 10 imorgon mot Djurgården. Kristianstad delar poäng med Hammarby, 15 poäng, men har då en match mindre spelad. 
 
Linköping och Limhamn har båda 14 poäng men saknar också en match. Linköping möter Kalmar på tisdag och Limhamn möter Eskilstuna imorgon.
 
Växjö hamnade på 13 poäng efter förlusten mot Göteborg och har alltså redan spelat sin match i omgång 10. Vi är nu nere på åttondeplatsen i tabellen. Niondeplatsen innehas just nu av Vittsjö som också spelat sin match och det gav dom 11 poäng. 
 
Djurgården som befinner sig på plats tio möter alltså Kristianstad och Djurgården har  också 11 poäng och en mindre match spelad. 
 
Under strecket hittas Eskilstuna med 8 poäng och ohjälpligt sist Kalmar med tre poäng. Kalmars styrelse har nyligen gått ut och talat om de har förtroende för laget som drabbats av flera skador. Yngre spelare kommer därför att lyftas upp i det damallsvenska laget samtidigt som de ser sig om efter nya spelare som passar lagets behov och budget. 
 
 
Detta är olidligt spännande inte sant?! 

- Piteå 21
- Rosengård 19
- Göteborg 19
- Hammarby 15 
- Kristianstad 15
- Djurgården 15
- Linköping 14
- Limhamn 14 
- Växjö 13
- Vittsjö 11 
- Djurgården 11
- Eskilstuna 8
- Kalmar 3