Piteå - KDFF

Piteå - KDFF
 
26/8
 
14:00
 
 
Vi har nått omgång 15 och för KDFF är det dags för ett nytt möte med Piteå. 
 
Piteå har haft svårt för de skånska lagen i år så det är väl bara att hoppas på att det är en fortgående trend. 
Förra mötet mellan de två lagen slutade med seger till KDFF med 2 - 1. En låst artikel av Piteå Tidningen hintar att Faith Ikidi kan vara tillbaka i spel i morgondagens match. Samma tidning skriver också att Piteå är favoriterna men att KDFF inte är något lätt motstånd. 
 
Kristianstadsbladet kan däremot avslöja att KDFF tränat på konstgräs och att KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir är segerviss. Förra matchen mot Växjö hade en storspelande Brett Maron i målet, Evelina Duljan hade också en bra dag ute på sin kant och det blir intressant att se hur Gunnarsdottir valt att formera laget nu när Sif Atladottir och Hanna Sandström är tillbaka. 
 
Tabellmässigt ser det ut så här inför matchen:
 
Göteborg  31
Rosengård 30
Piteå 30
 
Linköping 25
KDFF 23
Vittsjö 19 
 
 
I toppen har det tätnat än mer, Rosengård och Göteborg lär vara rätt intresserade av morgondagens resultat. Båda lagen har redan spelat sina matcher och Göteborg leder för tillfället med 31 poäng. Göteborg mötte LB07 och vann med 0 - 2. Detta gör att LB07 är kvar under strecket. Kämpa LB07!  Rosengård mötte Eskilstuna och det var ett besviket Rosengård som fick se sina 3 poäng försvinna när Eskilstunas Felicia Karlsson gjorde mål i den 91:a minuten. Piteå möter ju KDFF i denna omgången, i förra omgången fick de ännu en gång se sig besegrade av Vittsjö. Nu var det Michelle De Jongh som såg till att spänningen höll i sig fram till den 91:a minuten. Linköping vann över Hammarby med 2 - 1 och Vittsjö möter Växjö som troligen inte kommer att bli ett lätt motstånd. Samtidigt har Vittsjö klättrat en hel del i tabellen från det utsatte läge de befann sig på tidigare. Det är snabba förändringar i år. 
 
 
Matchen mellan Piteå och KDFF är viktig för fler än de båda inblandade lagen. Kommer Göteborg stå kvar i toppen efter morgondagens match? Får Linköping se sig nedputtade? Kommer Vittsjö att närma sig KDFF vilket i så fall skulle ge ett extra spännande derby den 9 september. 
 
 
Du kommer väl ihåg att du kan se matchen på Kristianstadsbladet.se om du är prenumerant, på damallsvenskan.tv mot en konstnad eller lyssna på matchen på sr.se