Rosengård - KDFF

Grannarna i söder, Rosengård har blandat och gett denna säsongen. Intressant att notera är t.ex. att i fem av de än så länge sju spelade matcherna så har första målet kommit från motståndarlaget. De målen har dessutom kommit inom 15 minuter i första halvlek. 
 
Omgång 1: Rosengård - Kvarnsveden 7 - 2
Omgång 2: Djurgården - Rosengård 1 - 3
Omgång 3: Eskilstuna - Rosengård 3 - 2
Omgång 4: Rosengård - Göteborg 5 - 0 
Omgång 5: Hammarby - Rosengård 1 - 0
Omgång 6: Linköping - Rosengård 0 - 3
Omgång 7: Rosengård - Örebro 2 - 2 
 
Svenska Cupen: Rosengård - Kvarnsveden 6 - 0 
 
Rosengårds matcher har varit målrika, förutom den mot Hammarby då, och Kvarnsveden har fått smaka på Rosengårds målmaskineri åtskilliga gånger under sina båda matcher. Samtidigt har Rosengård gått från en förlustmatch mot Hammarby i omgång 5 för att sedan hålla nollan och slå in tre mål mot Linköping i omgången efter. Linköping ligger just nu  på andra plats i tabellen på 18 poäng då Eskilstuna spelat sin match i omgång 8 och numera leder tabellen på 19 poäng. Rosengård återfinns i och för sig på tredje plats men har "bara" 13 poäng. 
 
Rosengård har spelat sina matcher ganska tätt nu och mötte Örebro den 25 maj och sedan Kvarnsveden den 28 maj. KDFF möter de den 4 juni och därefter är det landslagsuppehåll. 
 
Om man innehar en prenumeration på Sydsvenskan kan man läsa kanske intressanta krönikor om Rosengård där, jag är inte prenumerant så jag lovar inget men rubrikerna får det att låta intressant och ifrågasättande i alla fall. 
 
KDFF själva spelade mot Piteå senast och vann. 1 - 0 gav tre poäng och en åttondeplats med totalt sju poäng. Rebecca Edwards gick av med befarad hjärnskakning i den matchen så det återstår att se om hon spelar. Annars så valde Elisabet Gunnarsdottir att låta Evelina Duljan göra sin damallsvenska debut i Piteåmatchen och hon spelade mot Rosengård i en träningsmatch under försäsongen. Då blev det 1 - 1. 
 
Lorca van de Putte saknades i matchen mot Piteå på grund av skada medan Tilda Person åter fanns på bänken efter sin skada.