Örebro - KDFF VINST!

En fröjd att lyssna på webbsändningen från matchen mellan Örebro och KDFF när KDFF åker hem med supervinsten 1-4!
 
Kändes som en superdag när Therese Andersson, Katrin Omarsdottir, Kosovare Asllani och Elena Sadiku gör mål och därmed placerar sig KDFF på en fjärde plats i tabellen. Kristianstad med 19 poäng ligger under Vittsjö som efter dagens oavgjorda match mot Tyresö spelat ihop 22 poäng. Tyresö leder tabellen med 25 poäng, ett poäng mer än Malmö som med en mindre match spelad befinner sig på en andra placering. Matchen mellan Djurgården och Malmö är flyttad till den 15 augusti.
 
Bland det första som nämdes i webbsändningen var att siffrorna på KDFFs tröjor var svåra att se. Sedan kom målet av Therese Andersson snabbt, redan i den 6:e minuten, nickskarv. Matchen jämförs sedan med tennis med spel från det ena straffområdet till det andra.
 
Kosovare Asllani ses som ett orosmoment som aldrig befinner sig på samma ställe. Sarah Michael nämns ofta av kommentatorerna, hon kommer offisde vid flera tillfällen vilket hon enligt dem inte brukar göra. Det skylls på KDFFs backlinje.
 
Kosovare Asllani släpper på djupet och Katrin Omarsdottir gör mål. KDFF får beröm för att de vinner många andrabollar och Sif Atladottir för att hon är rapp i fötterna. De säger vidare att hon är en riktigt bra mittback som läser spelet otroligt bra.
 
Örebro får en boll mot Kristianstads mål som överraskar Hedvig Lindahl. Hon stöter till hörna. Kristianstad får undan i panik.
 
Julia Mohlin varnas och Jenny Palmqvist får beröm för sitt ingripande. Hedvig Lindahl får beröm för sitt lugn och sin mästerskapsrutin som syns.
 
Katrin Omarsdottir skadas och går ut.
 
Kosvare Asllani gör 0-3, hon är som en kobra. Hon läser av spelet och sticker och du kommer inte ifatt henne. Kommentatorerna upplever att hon är ett orosmoment och att hon har en fri roll eftersom hon rör sig på stora ytor.
 
Kristianstad byter den skadade Katrin Omarsdottir mot Elin Nilsen.
 
KDFF får mer beröm för hörnvarianter och inkast med goda intentioner.
 
KDFF genomför två byte. Kosovare Asllani och Julia Mohlin går av och Elena Sadiku och Lisa Petersson kommer in. Kommentatorerna konstaterar att Elin Nilsen är snabb och att nu går det snabbt åt båda hållen i matchen. Sif Atladottir får fortsatt beröm för sin förmåga att läsa spelet.
 
I den 81:a minuten gör Fanny Persson mål för Örebro och det står 1-3. Jenny Palmqvist ger fyra tilläggsminuter. Örebro får en hörna men Hedvig Lindahl är iskall i målet. I den 93:e minuten gör Elena Sadiku mål för Kristianstad och matchen slutar 1-4!
 
Till matchens bästa spelare utses Kosovare Asllani i Kristianstad och Stephani Labbé i Örebro.
 
Kommentarorerna avslutar med att säga att det är stora men rättvisa siffror. Kristianstad var det bättre laget och de tog hand om chanserna de fick. De avslutar med att konstatera att Kosovare Asllani är gudomlig!