Inför 2019

När man läser rubrikerna till Kristianstadsbladets artikel med Alice Nilsson låter det onekligen som att hon stannar i KDFF! 
Alice Nilsson

Avslutningen

"Jag vill säga att det är spännande men det är det ju inte" sa kommenatorn om matchen mellan Linköping och KDFF i den avslutande omgången av OBOS Damallsvenskan. I andra matcher i OBOS Damallsvenskan var det desto interssantare. Linköping - KDFF spelade fram det mindre spännande resultatet 0 - 0 medan Piteå såg till att slå in sex bollar och vann matchen mot Växjö med 6 - 1. I Göteborg ledde Göteborg först med 2 - 0 som sedan blev 2 - 2 för att sedan sluta 4 - 2! 
 
SM - guld till Piteå och Champions Leaguefotboll för både Piteå och Göteborg nästa år. Rosengård ställs utanför Champions League eftersom de bara slutar 3:a i år. KDFF slutade fyra i år och tog emot sina bronspriser i Linköping. 
 
I botten så lyckades Limhamn hålla sig kvar i OBOS Damallsvenskan! 1 - 0 hemma mot Djurgården ger laget fortsatt spel även nästa år. Hammarby och Kalmar får däremot flytta ner ett steg och ersätts istället av Kungsbacka och ett ännu inte klart lag. Sista matcherna i Elitettan spelas imorgon. 
 
 
Så en bra dag i fotbollsvärlden idag! 

Linköping - KDFF

Hur kan tiden gå så fort? Nu är det dags för sista matchen i OBOS Damallsvenskan för i år! 
 
KDFF arbetade på hårt under året och tog fjärdeplatsen, tillika bronset redan i matchen mot Limhamn och nu väntar match mot Linköping som legat KDFF i hasorna den sista tiden. Efter en förlust mot Eskilstuna och ett likaresultat i förra omgången så har Linköping ingen chans att komma ikapp KDFF. 
 
Det går alltså att konstatera att KDFF står som bronsvinnare efter matchen oavsett hur resultatet blir. 
 
Becky Edwards är avstängd i matchen mot Linköping.