KDFF - Rosengård

Matcherna rullar på och det är dags för KDFFs tredje Skånederby, denna gång kommer Rosengård på besök!
 
Lite praktiskt: 
Bra att veta inför matchen är att du kan köpa din biljett i förväg på denna länken. https://secure.tickster.com/(S(3tcuunqrkwjr02r2pgmp255e))/sv-SE/UE1YBALTZ0P58GM/Shop/SelectEvent.aspx
 
För dig som kör bil finns det två parkeringar: Bakom Radio Kristianstad (Gasverksgatan 2) på den så kallade Gasverkstomten och utanför Yllan. (lokal för mässor) Där finns det 600 parkeringar. Parkera INTE längs med Arenavägen eller Maxis parkering. 
 
Tänk på att vägen utanför arenan har bytt namn från Ringvägen till Arenavägen, kan vara bra om du vill kolla på en karta eller så. Mer information här: https://www.kristianstad.se/sv/nyhetsarkiv/ringvagen-blir-arenavagen/
 
Kristianstad Fotbollsarena är den blå markeringen på kartan, av någon anledning så syns inte planen. Förväxla inte Fotbollsarenan med Kristianstad Arena för det är något helt annat. Den byggnaden syns som Arenan på kartan nedan. 
Med detta avklarat så kollar vi in matchen istället. 
 
Just nu innehar Rosengård andraplatsen i tabellen med 10 poäng, KDFF har spelat in 6 poäng och befinner sig på femteplatsen. Varken Kristianstad eller Rosengård har förlorat några matcher. 
 
Rosengård spelade cupfinal i helgen mot Linköping och Linköping fick se sig som förlorare efter att matchen slutat 1 - 0. 
 
Som KDFFsupporter är ju annars höstens match mellan KDFF och Rosengård ett bra minne eftersom KDFF vann den matchen med 2 - 1. 
 
KDFF har Brett Maron på skadelistan och ställer Moa Olsson i mål. Hanna Sandström skadades i matchen mot Linköping och har inte spelat sedan dess. Ingen spelare har oroande många varningar inför matchen. 
 
Du vet väl om att du kan se matchen live på SVT, Kristianstadsbladet (för prenumeranter) och damallsvenskan.tv (49 kr/dag el 99 kr/mån) samt höra matchen på sr.se