Välkommen 2018!

Redan i slutet av januari gör sig KDFF - fotbollen påmind när Mia Carlsson och Amanda Edgren åker till Sydafrika med landslaget. Matchen spelas den 21 januari och kommer att visas på TV12. 
 
I februari och mars spelas både matcher i Svenska Cupen och  Algarve Cup. Matchen mot Vittsjö i Svenska Cupen spelas hemma, hemma är ju numera inne på Söder och på den nya arenans hybridgräs men på vintern kan det vara konstgräset som gäller och är det dessutom inte färdigbyggt så blir det konstgräset . Ja, du lyckas säkert lista ut var matchen spelas när det närmar sig. För en vanemänniska som mig själv så blir det en liten omställning så tur i otur att jag fått "slussas" in redan under slutet av 2017 då de sista matcherna fick spelas på konstgräset istället för på ett vattendränkt Vilan.
 
2018 bjuder alltså på en flytt under förusättning att arbetet ramlar på som det ska och att det står färdigt tills damallsvenskan drar igång i april. Första matchen är en repris från förra året då det åter igen är en hemmamatch där Vittsjö står för motståndet. 
 
Efter att Örebro och Kvarnsveden lämnat damallsvenskan så tog Kalmar och Växjö deras platser och de lagen bor ju relativt nära om man tänker bortamatchvänlighet. KDFF inleder med två Skånederbyn 2018, Vittsjö hemma i första omgången och Limhamn borta i andra omgången. Förhoppningsvis utan lika mycket regn som matchen 2017. I maj är det hemmaderby mot Rosengård som spökat färdigt efter förra årets vinst. Okej, så jag slänger in ett litet målfoto från den matchen. Nice! Seger, seger, seger! Innan dess hinns det också med ett bortamöte mot nykomlingarna Kalmar. 
 
 
Juni bjuder på bortamöte mot nästa nykomling, Växjö och eftersom inget annat "stör" så spelas det fotboll ända fram till i början av juli då KDFF har dubbelt bortamöte i Stockholm. Sedan drar det igång i augusti igen och i september är det Rosengård borta. Hemma mot Limhamn i oktober och avslutande  match mot Linköping borta. Känns som att jag glömde bort Vittsjö borta .... och den matchen spelas i början av september. Får se om jag tar mig dit i år, det var x antal år sedan jag var där och nu har de ju massor med sittplatser under tak också vore dumt att inte utnyttja dem kanske. 
 
Sedan är det lite avbrott för landslag och innan dess några träningsmatcher. Nu när det är nytt konstgräs kanske det blir fler hemma. Något schema för detta är inte släppt än, håll dig uppdaterad på KDFFs hemsida. 
 
KDFF har inte gjort några större förändringar i spelartruppen från förra året och så som det kommuniceras ut i media från klubben så verkar de vara rätt nöjda och skulle de inte vara nöjda så finns det fortfarande en ekonomi att tänka på så det går i alla fall inte att sväva iväg helt galet långt iväg. 
 
Vill du kolla vilka som är kvar, vilka som lämnat och vilka som tillkommit så kan du kolla länken http://vindsrummet.blogg.se/2017/november/infor-2018.html Finns det förresten något lag som inte gjort någon förändring alls mellan två säsonger? Låter som en fråga för Fotbollsarena, den på Radiosporten. 
 
Så vi kör hårt helt enkelt! Kan vara så om jag minns rätt att KDFF kör igång sina träningar igen den 10 januari så hejja hejja! Nu kör vi! Eller dom.... hejja i alla fall!