Piteå - KDFF

Piteå - KDFF
 
26/8
 
14:00
 
 
Vi har nått omgång 15 och för KDFF är det dags för ett nytt möte med Piteå. 
 
Piteå har haft svårt för de skånska lagen i år så det är väl bara att hoppas på att det är en fortgående trend. 
Förra mötet mellan de två lagen slutade med seger till KDFF med 2 - 1. En låst artikel av Piteå Tidningen hintar att Faith Ikidi kan vara tillbaka i spel i morgondagens match. Samma tidning skriver också att Piteå är favoriterna men att KDFF inte är något lätt motstånd. 
 
Kristianstadsbladet kan däremot avslöja att KDFF tränat på konstgräs och att KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir är segerviss. Förra matchen mot Växjö hade en storspelande Brett Maron i målet, Evelina Duljan hade också en bra dag ute på sin kant och det blir intressant att se hur Gunnarsdottir valt att formera laget nu när Sif Atladottir och Hanna Sandström är tillbaka. 
 
Tabellmässigt ser det ut så här inför matchen:
 
Göteborg  31
Rosengård 30
Piteå 30
 
Linköping 25
KDFF 23
Vittsjö 19 
 
 
I toppen har det tätnat än mer, Rosengård och Göteborg lär vara rätt intresserade av morgondagens resultat. Båda lagen har redan spelat sina matcher och Göteborg leder för tillfället med 31 poäng. Göteborg mötte LB07 och vann med 0 - 2. Detta gör att LB07 är kvar under strecket. Kämpa LB07!  Rosengård mötte Eskilstuna och det var ett besviket Rosengård som fick se sina 3 poäng försvinna när Eskilstunas Felicia Karlsson gjorde mål i den 91:a minuten. Piteå möter ju KDFF i denna omgången, i förra omgången fick de ännu en gång se sig besegrade av Vittsjö. Nu var det Michelle De Jongh som såg till att spänningen höll i sig fram till den 91:a minuten. Linköping vann över Hammarby med 2 - 1 och Vittsjö möter Växjö som troligen inte kommer att bli ett lätt motstånd. Samtidigt har Vittsjö klättrat en hel del i tabellen från det utsatte läge de befann sig på tidigare. Det är snabba förändringar i år. 
 
 
Matchen mellan Piteå och KDFF är viktig för fler än de båda inblandade lagen. Kommer Göteborg stå kvar i toppen efter morgondagens match? Får Linköping se sig nedputtade? Kommer Vittsjö att närma sig KDFF vilket i så fall skulle ge ett extra spännande derby den 9 september. 
 
 
Du kommer väl ihåg att du kan se matchen på Kristianstadsbladet.se om du är prenumerant, på damallsvenskan.tv mot en konstnad eller lyssna på matchen på sr.se 

KDFF - Växjö

Kort info
resultat: 1 - 0 
mål: Tine Schryvers - 
publik: 486
kort: Rita Chikwelu Ogonna Chukwudi - Jelena Cankovic 
 
 
Kristianstads DFF är fortsatt obesegrade på Kristianstad Fotbollsarena!
 
I omgång 14 mötte KDFF smålandslaget Växjö. När de båda lagen möttes senast tog Växjö hem segern och Växjös Anna Anvegård stod för alla tre målen. Under sommaren har Växjö förstärkt laget med Signe Holt Andersen (in 46), Osinachi Ohale (ingen speltid), Simona Koren (ej med i truppen) och Jenna Hellstrom (ej med i truppen). 
 
KDFF ställde upp med en något förändrad startelva denna gången. Backlinjen saknade Sif Atladottir som var avstängd och med henne försvann också de långa inkasten. KDFF saknade också Hanna Sandström. KDFF startade med två av sina yngre spelare, den nyligen till F18 - landslaget uttagna Saga Jontoft och Evelina Duljan som spelade med F16 - landslaget i sommar. En intervju med Evelina Duljan finns här
 
 
 
Just Evelina Duljan vann priset som bästa spelare i hemmalaget kanske beroende på hennes förmåga att ta sig förbi på kanterna och dribblandet som fick publiken att applådera. 
 
 
 
KDFF inledde matchen med tre hörnor. Det fanns också fina sekvenser där passningsspelet verkligen fungerade speciellt spelet upp längs Evelina Duljans kant. I första halvlek hade Amanda Edgren en bra chans att nicka i mål men en Växsjöspelare placerade sig påpassligt ivägen för den chansen. Brett Maron hade inga problem att freda KDFFmålet. 
 
Efter ungefär en timme spelat går Saga Jontoft av och Tine Schryvers kommer in i spel. Domaren tar sig också ett snack med Växjös tränare, man kan ju inte bli annat än nyfiken på vad de pratade om. Det var också i andra halvlek som domaren blåste efter att hon blivit påsprungen av en Växjöspelare. Vilket nästan påminner mig om en ungdomsmatch på Vilans IP där domaren var en mycket äldre man. Han fick en boll i ryggen och la sig rakt framåt och låg där en bra stund innan han tog sig upp igen. 
 
I slutet av andra halvlek fick Växjö en frispark i ett bra läge som Brett Maron petar undan. Målet kommer efter en frispark uppe på Växjös planhalva som går via Josefine Rybrink till Amanda Edgren och vidare in i mål genom Tine Schryvers. Innan matchen blåses av har Rita Chikwelu gått av och Sofia Hagman kommit in. 
 
 
Brett Maron gjorde bland annat den här viktiga räddningen i slutet av matchen. 
 
 
 
Vinsten gav KDFF 3 poäng och innebär också att laget behåller fjärdeplatsen med sina 23 poäng eftersom närmst följande lag, Linköping, stod på 19 poäng när omgång 14 drog igång. 
 
Nästa två matcher är bortamatcher, mot Piteå den 26 augusti, som förlorade mot Vittsjö igen, och mot just Vittsjö den 9:e september. 
 
 
Länkar
 
 
 
 
 
 
 
Tine Schryvers

KDFF - Växjö

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tine Schryvers