KDFF - Linköping uppdat. 26/4 - 18

I omgång 3 spelar KDFF mot Linköping hemma. 
 
Ett Linköping som enligt Marija Banusic skulle åka hem och lära sig spela fotboll igen efter matchen mot Vittsjö. 
 
Linköping mötte Vittsjö i omgång 2 och fick se sig besegrade med 3 - 2. Linköpings nye tränare Marcus Walfridsson har ett förflutet i norsk fotboll vilket kan skönjas i intervjun med honom efter matchen, där han på ett ungefär säger att Linda Sällström var hotet och de visste om det men klarade inte av att stoppa henne. De ska utvärdera sin insats i matchen och jobba på det som gick fel så blir det bättre tills nästa match. 
 
 
Correns Per Bergsten går hårt åt Linköping efter matchen och beskriver vad laget har problem med på detta sätt  "Att hitta ett eget och fungerande spel, att hitta en trygghet och inte minst en hållbar defensiv när motståndarna pressar högt och sätter bollar bakom backlinjen." Han sätter sitt hopp till Kosovare Asllani som ska vara tillbaka till nästa match. 
 
Marija Banusic som stod för de båda målen pratade efter matchen om ett stressat mittfält och ett stressat försvar. "Vi gick i från precis allt som vi vill och ska stå för." http://www.corren.se/sport/lfc/maste-lara-oss-spela-fotboll-igen-om5259706.aspx
 
 
Både Marija Banusic och den tidigare nämnda Kosovare Asllani har ju ett förflutet i Kristianstad precis som Johanna Rasmussen som inte ser ut att vara tillbaka i spel efter en skada som hon ådrog sig på försäsongen 2017.  Corren har skrivit en låst artikel med rubriken Efter skadesmällen - nu är veteranen klar för spel vilket kan tolkas som att Johanna Rasmussen kommer att spela mot Kristianstad. En annan Linköpingsspelare som är skadad är Lina Hurtig som inte beräknas vara tillbaka innan sommaren. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=6924404
 
 
KDFF började också sin match bra, efter 32 minuter stod det 0 - 2 till Kristianstad i bortamötet mot Limhamn Bunkeflo som fick flytta till Malmö IP för dagen eftersom deras egen konstgräsplan ute på Limhamn inte var färdig. Strax därefter gör LB07 sitt första mål men KDFFs Therese Ivarsson satte sitt andra mål för dagen och KDFFs tredje i den 52:a minuten. Där emellan stod Rita Chikwelu för ett mål och det uppstod en viss förvirring hos den ditresta Kristianstadspubliken när Ogonna Chukwudi annonserades som målgörare. Kanske spred sig den förvirringen till planen? 1 - 3 kändes bra, 2 - 3 kändes lite osäkert och 3 - 3 kändes inte som en vinst. LB07s spelare och supportrar firade dock som om de vunnit något riktigt stort. 
 
KDFF supportrar kan ju däremot fira att Therese Ivarsson leder skytteligan med sina tre mål före Göteborgs Christen Press, Vittsjös Linda Sällström, Linköpings Marija Banusic samt några till som gjort två mål. 
 
 
KDFF - Linköping på lördag klockan 13:30
 
Matchen sänds i SVT och på sr.se 
 
Biljett till matchen? Gå till kdff.nu för mer info
 
 
 
 
Johanna Rasmussen - Kosovare Asllani - Marija Banusic - Rita Chikwelu - Therese Ivarsson