Landslagsfotboll

Det är landslagsuppehåll och Sverige spelar mot Slovakien i kväll. 
 
  • 15/9 Sverige - Slovakien 18:45 TV12
  • 20/9 Danmark - Sverige 19:00 
 
  • 15/9 Moldavien - Danmark 19:00
  • 20/9 Danmark - Sverige 19:00
 
  • 16/9 Portugal - Finland 
  • 20/9 Spanien - Finland 
 
  • 16/9 Island - Slovenien 
  • 20/9 Island - Skottland 
 
  • 15/9 Serbien - Belgien 
  • 20/9 Belgien - England l
 
 

Piteå dåligt ute ekonomiskt

Nästa lag att uppvisa ekonomiska svårigheter är Piteå. Föreningen skriver på sin hemsida att det krävs extraordinära åtgärder för att lösa situationen. Det kan handla om upp åt 1,5 miljoner och hänvisas till utebliven intäkt för TV-sändningar, lägre sponsorintäker och höja spelarförsäkringar.
 
 
 
ekonomi

KDFF - Örebro

Alla matcher i omgång 15 spelas under onsdagen vilket innebär kvällsmatcher. Matchen mellan KDFF och Örebro är först ut och den matchen börjar klockan 18:00. SMHI säger 20 grader varmt under kvällen så vad bättre att sysselsätta sig med än att ta tillvara på en av de sista sommarkvällarna genom att tillbringa kvällen på Vilans IP? 
 
Tabellen är fortsatt tät i botten - Vittsjö vann ordentligt i matchen mot Umeå, 5 - 0, och har nu 15 poäng. Morgondagens motståndare Örebro har 14 poäng, Kvarnsveden 12, KDFF står på 10 poäng och är över strecket medan Mallbacken och Umeå båda har 9 poäng och befinner sig under nedflyttningsstrecket.
 
Omgång 15 spelas på följande sätt:
Mallbacken - Djurgården
Piteå - Vittsjö
Rosengård - Göteborg
Umeå - Linköping
Kvarnsveden - Eskilstuna
 
Både Mallbacken och Umeå har svåra motståndare utan att jag för dens skulle vill säga att Örebro är en lätt moståndare. Örebro kommer från en 0 - 2 förlust mot Rosengård. Örebro skriver på sin hemsida "en stark match av alla spelare /.../ notera Carola Söbergs fina räddningar /.../"
 
Det finns hopp för Örebrolaget skriver Nerikes Allehandas Johan Tollén i sin krönika efter matchen. "Det blev inga poäng. Det blev inga mål. Det blev inte ens ett enda avslut på mål. Att matchen mot Rosengård ändå kändes som ett steg framåt säger en del – om det Kif vi såg i början på säsongen." 
 
Nu blickar Örebro framåt mot matchen mot KDFF - se en intervju med Hanna Gråhns här: http://www.kiforebro.se/Video/45937?firstRef
 
 
Här i Kristianstad är Therese Ivarsson avstängd medan Mia Carlsson är tillbaka från sin avstängning. Chanserna fanns där i matchen mot Eskilstuna och förhoppningsvis sitter de i matchen mot Örebro. Dyk upp på Vilan och stötta laget  imorgon kväll! 
 
KDFF - Örebro
18:00
Vilans IP