Instagram

Denna veckan följer du Moa Olsson på KDFFs Instagram. 
Moa Olsson

2 bortamatcher

KDFF kommer att spela två bortamatcher i rad och det är inget spel på Vilans IP förrän 14 maj då Göteborg kommer på besök. Den matchen spelas 15:00
 
1 maj  Örebro - KDFF 16:00
8 maj Vittsjö - KDFF 14:00
 
 
Johanna Rasmussen 

KDFF - Linköping

Resultat: 1 - 4
Mål av: Johanna Rasmussen
Gult kort: Therese Ivarsson 
 
 
Brett Maron åkte på några smällar under matchen och gick av tidigt under andra halvlek. Hon ersattes av Moa Olsson som fick göra allsvensk debut. Tilda Persson fick göra debut på hemmaplan, hon kom ju också in i matchen mot Rosengård. Elisabet Gunnarsdottir saknades på tränarsidan. Matchen i sig var kanske inte så underhållande om man inte håller på Linköping. Det var buffligt och ruffligt men bara ett gult kort. 
 
 
 
 
 
Brett Maron var lagkapten i dagens match. 
 
Johanna Rasmussen tog över kaptensbindeln.
 
Moa Olsson som fick debutera. 
 
 
Brett Maron - Johanna Rasmussen - Moa Olsson

KDFF - Linköping

Omgång 2 innebär hemmapremiär för Kristianstads DFF i damallsvenskan 2016. KDFF möter Linköping som vann sin första match mot Mallbacken med 4 - 2. KDFF klarade sig bra mot Rosengård men fick Alice Nilsson utvisad i slutet av matchen. 
 
Det är fri entré till matchen som spelas 15:00 idag den 23/4. 
 
Om ingen spelare råkar befinna sig på skadelistan så kommer Linköping till match med spelare som Mariann Gajhede Knudsen, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö, Jessica Samuelsson och fler där till. Men du ska såklart heja på spelarna i det numera orangea laget med bland annat Sif Atladottir, Mia Carlsson och Ida Rebecca Guehai. Passa på att kolla in de nya spelarna Tilda Persson från Bromölla och Jenni Danielsson från Finland. KDFFs tredje nyförvärv Sofia Hagman från Rosengård har dragit på sig en hjärnskakning. 
 
Bästa stället att se matchen är såklart på Vilans IP men matchen kommer också att websändas av Sveriges Radio och sändas på Damallsvenskan TV som visar matcherna gratis för medlemmar fram till den 5/5. Det är också ganska troligt att både Kristianstadsbladet och Corren följer matchen på plats. Så dra ihop ett gäng o häng på Vilans IP i eftermiddag, käka en korv, köp en lott och kom tillbaka den 14 maj då KDFF möter Göteborg. 
 
Passa på att gå in på KDFFs facebook och kolla in deras inför - matchenvideo https://www.facebook.com/KristianstadsDFF/