Mallbacken - KDFF

Det är Kristianstads tur att ge sig in i de värmländska skogarna för ett möte med Mallbacken. Mallbacken gästade Kristianstad i maj och KDFF vann den matchen med 2 - 1 efter ett sent mål av nyförvärvet Ida Rebecca Guehai. 
 
Sedan dess har det spelats några matcher och Mallbacken mötte Göteborg i förra omgången. Göteborg vann med 1 - 0 och hade ställt Kristin Hammarström i mål. Mallbacken är nöjda med sitt försvarsspel och målvaktsingripanden. Mallbacken fick Eilish McSorley skadad i matchen mot Göteborg. Mallbackens målfarligaste spelare är Madelen Janogy, Mimmi Larsson och Zoe Ness med vardera två mål. 
 
Kristianstads DFF hade Ida Rebecca Guehai på bänken när laget mötte Rosengård i förra omgången. Enligt Kristianstadsbladet åker hon med till matchen och kan förhoppningsvis spela. Sif Atladottir gjorde comeback i förra omgången och också hon finns enligt Kristianstadsbladet med i truppen.  
 
Mallbacken kämpar för att ta sig över nedflyttningsstrecket och ett platsbyte med Hammarby som ligger på en tionde plats på 13 poäng. Mallbacken har så här långt spelat ihop 11 poäng. KDFF ligger på en åttonde plats med 17 poäng och en match mindre spelad och asspirerar på att ta sig förbi Vittsjö och Örebro som båda ligger på 19 poäng. Men också Örebro har en match mindre spelad och möter Hammarby i denna omgången. 
 
Källor:
Kristianstadsbladet 29/8 - 15
 
 
Matchen spelas söndagen den  30 augusti och kan följas i de vanliga medierna. 
 
 Här firar KDFF efter ett av målen i förra matchen mot Mallbacken.

Omgång 16

Söndagen den 30 augusti 
  • 14:00 Piteå - Rosengård
  • 15:00 Mallbacken - KDFF 
Måndagen den 31 augusti
  • 19:00 AIK - Eskilstuna 
Tisdagen den 1 september
  • 19:30 Örebro - Hammarby  TV4Sport
Onsdagen den 2 september 
  • 19:00 Linköping - Umeå 
Torsdagen den 3 septmeber 
  • 19:30 Göteborg - Vittsjö   TV4Sport
 
Alla matcher webbsänds i sin helhet på sr.se och i appen Radiosporten Play
Alla matcher sänds på TV4PlayPremium 
 
 

Svenska Cupen

Omgång 3 i Svenska Cupen ska ha spelats senast den 10:e september. KDFF möter Stattena. KDFF och Stattena spelade tillsammans i damallsvenskan 2009. Stattena spelar i division 1 och ligger 3:a i tabellen. 

KDFF - Rosengård

0 - 0 mellan KDFF och Rosengård och 1 poäng till Skånes nordöstra gäng!