KDFF och ekonomi

"Under våren 2014 prövar Licensnämnden om klubbarna i /.../ Damallsvenskan uppfyller de ekonomikriterier för elitlicensen som innebär att en klubb inte får ha negativt eget kapital per den 31 december 2013. Om kapitalet är negativt ska klubben upprätta en handlingsplan som visar vilka åtgärder man tänker vidta för att det egna kapitalet ska vara positivt eller noll vid årets utgång."

"Också Kristianstads DFF har redovisat ett negativt eget kapital per den 31 december 2013 och har upprättat en handlingsplan vilken dock, enligt Licensnämndens bedömning inte visar att klubben kommer att kunna eliminera det negativa egna kaptalet vid utgången av 2014."
 
Intressant är att Tyresö inte lämnat in något årsredovisning och beviljas därmed inte elitlicens för 2015.  Även Umeå och Jitex måste visa upp ett perodiserat bokslut i höst. 
 
 
 

Inför AIK - KDFF

Det har blivit dags för KDFF att möta AIK. Matchen som är en bortamatch spelas på 1:a maj klockan 15:00. Det spelas ytterligare fyra matcher den dagen. Tyvärr så finns det ingen radiosändning från KDFF - AIK men övriga matcher sänds.
 
Lagen har kommit in i den fjärde omgången och KDFF har så här långt vunnit över Tyresö medan Göteborg och Piteå stått som vinnare i övriga matcher. AIK har förlorat sina tre inledande matcher, de började med möjligtvis det tuffaste motståndet, Rosengård, i första matchen som sedan följdes av Linköping och Vittsjö. AIK har så här långt släppt in 11 mål vilket just nu placerar dem sist i tabellen. 
 
I AIK hittar vi förövrigt två spelare som tidigare spelat i KDFF, Julia Molin och Lisa Petersson
 
 
 
 

Media KDFF - Piteå uppdat.30/4-14

 
 
Mer beröm till Hanna Persson och välförtjänt Piteåseger http://www.damfotboll.com/nyheter/2014/04/pitea-seger-i-kristianstad
 
Jag hade i princip inget att göra i första halvlek säger Piteås målvakt http://www.nsd.se/nyheter/pitea/efter-nya-segern-pitea-hakar-pa-i-toppen-8445879.aspx
 
- - - - - - -
 
 
 

Kommande matcher

onsdagen den 30 april
  • Jitex - Tyresö 18:45     TV4Sport
Torsdagen den 1 maj
  • AIK - KDFF 15:00
  • Piteå - Eskilstuna 15:00  Webbsänds 
  • Umeå - Göteborg 15:00   Radiosporten
  • Linköping - Rosengård 15:00   Radiosporten 
  • Örebro - Vittsjö 17:00  Webbsänds