KDFF - Malmö

Resultat: 0 - 1
Domare: 
Linn Andersson, Adi Aganovic

Publik: 815
Mål KDFF: - - - - 
Mål Malmö: 14. Manon Melis

Matchens lirare: 2. Sif Atladottir (KDFF)  10. Ramona Bachmann  (Malmö)
 
Det var strålande solsken i Kristianstad och på Vilans IP när Kristianstads DFF mötte Malmö i omgång 19. Publiken fick betitta en händelserik match även om slutresultatet 0 - 1 skulle kunna indikera något annat. 
 
På plats på Vilans IP bland de 800 i publiken fanns också Pia Sundhage som var hett eftertraktad i autografjakten bland maskotarna. Även om 800 var den högsta publiksiffran i denna omgången så borde den kunna vara högre när det handlar om ett derby. Det var ju dessutom publikvänligt väder. 
 
Malmös Anja Mittag med det brutna fingret kom aldrig in på plan efter att hon skadats under uppvärmningen, dock inte i fingret. 
 
Inför en match som denna så kan man med tanke på resultaten från tidigare matcher mot Malmö tänka sig att Malmö kommer att vinna matchen mot KDFF och det relativt enkelt. Men saker och ting har en tendens att inte alltid bli som man kan tro och KDFF bjöd på hårt motstånd. Själv tror jag alltid på vinst till KDFF och har få analyserande tankar om några logiska resultat. Jag kör på vinst varje gång istället. 
 
Det är Malmö som står för den första chansen men Hedvig Lindahl i KDFFs mål räddar och istället är det KDFF som ger sig iväg på jakt efter mål. Chanserna finns där men målbur och målvakt är aningens felplacerade för att det ska bli mål. Speciellt en av hörnorna ger hopp till publiken men bollen tar sig aldrig in. 
 
På plan är tempot högt och spelarna är hårda. Domaren Linn Andersson tar ett snack med Alice Nilsson efter att det blivit irriterat vid ett inkast och uppmanar samtidigt malmöspelaren att lugna ner sig och sluta svära. Domaren Linn Andersson haltar inte långt där efter av plan med vad som ska visa sig senare vara en stukad fot och matchens fjärdedomare Adi Aganovic går in på plan. Där har vi en domare som visslar hårt bestämt och långa signaler. 
 
När första halvlek närmar sig slutet och den där tanken kommer - bara inget mål innan paus - ja då kommer Malmös mål. Manon Melis kommer runt och blir ensam med Hedvig Lindahl. Med tanke på hur matchen sett ut tidigare kändes det ändå inte som en stor katastrof. KDFF var inte överkörda av Malmö, de tog sig genom backlinjen och bröt Malmös anfall gång på gång. 
 
Malmöspelare fortsätter att kännas irriterade och en av dem undrar om domaren skojar när det blir inkast till KDFFs fördel. Under andra halvlek fortsätter det tuffa spelet och de båda lagen lyckas inkassera tre gula kort tillsammans. Två av dem går till KDFF med mottagare Sif Atladottir och Oliva Welin. Oliva Welin har tydligen en syster, Anna Welin, som spelar för Malmö och hon kom in i slutet av andra halvlek. Ju längre matchen lider ju mer kämpar KDFF och det går undan på plan. 
 
Ibland borde det finnas ett extra poäng att dela ut och den poängen borde gå till KDFF som gör en otrolig match där alla kämpar och visar skicklighet i sin iver att hindra Malmö från att vinna matchen. En vinst till Malmö betyder absolut inte att KDFF gjorde en dålig match. 
 
Matchens lirare blev Sif Atladottir och Ramona Bachmann.