Radiosporten eller webbsändning?

Har du någon gång tänkt på hur det kommer sig att en match sänds i Radiosporten men inte webbsänds i sin helhet?
 
Det har jag, för mig var det inte logiskt, det fanns reportrar på plats så prata på då! Sitter ni där kan ni likväl prata hela tiden och hela matchen sänds. Så vaffö ä de på detta viset? Jag mejlade och frågade. Sedan mejlade jag igen och frågade och då fick jag svar. 
 
Jag får svar från Johnny Byström, han är programchef på radiosporten, som säger
 
"Först och främst, det är tekniskt möjligt att hantera webbsändning av matchen i sin helhet och samtidigt göra inhopp i Sportextra. Men det är svårt eftersom webbsändaren inte kan ha lyssning på pågående Sportextra där annat innehåll sänds ut. Då blir det omöjligt att referera fotbollsmatchen. Därför gör vanligtvis en reporter på plats inte insatser i webb och FM samtidigt."
 
Jag förstår inte riktigt vad han menar men det verkar som att det blir problem att sända en match både som webbsänd match och i Radiosporten med utdrag.
 
Lyssnarmässigt så har Radiosporten 1,8 miljoner lyssnare på söndagar på ett ungefär och webbsändningar väsentligt lägre antal lyssnare.
 
Eftersom jag inte är intresserad av den andra sporten som jag "tvingas" lyssna till när matcherna sänds i Radiosporten och eftersom den del av sändningen som innehåller fotbollen som jag vill lyssna på inte blir speciellt stor när matchen sänds på Radiosporten så föredrar jag absolut webbsända matcher. 
 
Vad tycker du? Vilket är bäst? Handlar det om vad som är bäst för supportrarna, en hel match, eller vad som är bäst för damfotbollen, sändningstid som når alla lyssnare, där man får "offra" sig för att det ska bli bättre i slutändan?