Vi var bäst 2012

Under rubriken Vi var bäst 2012 skriver Patrik Persson, Kristianstadsbladet om vilka spelare i trakten som röstats fram till de bästa.
 
Årets målvakt: Hedvig Lindahl (KDFF)
 
Årets back: Sif Atladottir (KDFF)
 
Årets mittfältare: Sandra Adolfsson (Vittsjö)
 
Årets forward: Kosovare Asllani (KDFF)
 
Årets tränare: Mårtensson/Palmquist (Vittsjö)
 
Årets genombrott: Linnea Jonasson (FC Hessleholm)
 
"Diamantbollen": Kosovare Asllani (KDFF)
 
 
 
Hedvig Lindahl - Sif Atladottir

Träningsmatch KDFF - Skovlunde

Det var inte många som tagit sig tilll konstgräset på Kristianstad IP för att se Kristianstads DFF möta danska Skovlunde. Det eskalerande snöfallet kan vara en del av förklaringen men de som var där fick se KDFF vinna med 5-0.
 
Trots att Josefine Öqvist hade chans att göra mål i början av första halvlek så inleddes matchen med ett fumligt spel från de båda lagen som mest såg ut att stå i en klunga och sparka bollen på varandra. Josefine Öqvist är framme vid danskornas mål flera gånger men det är Therese Björck som gör det första målet för KDFF.
 
Kristianstad spelar med Josefine Öqvist och Marija Banusic på topp, Brett Maron i mål och utan Johanna Rasmussen och Sif Atladottir. Therese Andersson fotskadad enligt KDFFs facebooksida.
 
Josefine Öqvist gör mål nummer två för Kristianstad efter att hon tagit tillbaka bollen från danskorna. KDFF får också två hörnor som läggs av Marija Banusic och Elena Sadiku, hörnorna resulterar inte i något mål men man kan ju fundera över om hörnläggare har bytts eller om det är så att hörnorna inte räknas som det viktigaste i denna träningsmatchen. Senare så lägger även Susanne Moberg en hörna och det känns inte som att det hör till vanligheterna.
 
Domaren förser KDFF med ett gult kort, dock missade jag vilken spelare som gjorde sig skyldig till det.
 
Elena Sadiku gör KDFF:s tredje mål och det är KDFF som har turen på sin sida när Skovlunde tar sig igenom KDFFs försvar och skjuter på mål. Det blir inget mål för Skovlunde och första halvlek slutar 3 - 0.
 
 
Tio minuter efter att matchen blåsts igång igen gör Josefine Öqvist sitt andra mål. I andra halvlek gör KDFF flera byten, bland annat går en skadad Marija Banusic av plan och Brett Maron lämnar plats i mål för Hanna Persson.
Även Gudny Björk Odinsdottir och Katja Jönsson går av plan.
 
Susanne Moberg står för matchens sista mål och matchen slutar med en 5 - 0 vinst till KDFF!
 
 
 
Noterat idag är annars att Brett Maron även kör med svenska fraser från målburen Bra jobbat tex.
 
I följetongen KDFF deras målvakter så ser det ju bra ut att Hanna Persson är tillbaka på plan, hon har ju dragits med en fotskada. Hennes inhopp borde ju vara ett tecken på att hon är på väg tillbaka.  
 
 
Nästa träningsmatch: sön 3 mars KDFF - Köpenhamn 15:00 Krstd IP
 
Brett Maron - Elena Sadiku - Josefine Öqvist - Susanne Moberg - Therese Björck - träningsmatch