KDFF - Umeå

Radiosporten följde matchen mellan KDFF och Umeå. Kommentatorer Paul Zyra och Anette Börjesson. 
 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=179 Välj den 28:e april och klicka på Lyssna (den svarta rutan)
 
Vill du bara höra från matchen är detta ungefärliga tider: 
02:56
13:45
20:00
24:38 det pratas om KDFFs mönsteranfall
35:29
38:00 ett långt utlägg om Josefine Öqvist 
42:37
01:02:08
01:08:56
01:21:10
01:27:09
01:30:30
01:44:27

KDFF - Umeå

Länkar
 
Första förlusten för KDFF - bilder + intervju med Josefine Öqvist
 
Öqvists kamp för att nå EM-truppen. - intervju med Josefine Öqvist + intervju  med Lina Hurtig
 
Umeå förbereder sig i Kristianstad och undrar om man kan dricka vattnet 
 
 
Tung bortaskalp av Umeå IK FF
 
 
Skön bortaseger för Umeå + bilder
 
 
Seger för Umeå IK
 
 
Fyra snabba efter UIK:s seger
 
 
Planen i baklås
 
 
Öqvist: Jag kom aldrig in i matchen
 
 
Josefine Öqvist: Alla hade en dålig dag
 
 
KDFF:s nyförvärv efter premiären - video 
 
 
 
 
 
 

KDFF - Umeå

Resultat: 1 - 2
Domare:
 Pernilla Larsson

Publik: 531
Mål KDFF: 10. Marija Banusic 
Mål Umeå: 23. Rita Chikwelu 38. Lina Hurtig

Matchens lirare: 7. Elena Sadiku (KDFF) 14. Ogonna Chukwudi (UIK)
 
Det är det här med huvudvärk, det är inte utan att jag funderar på om Elisabet Gunnarsdottirs huvudvärk återkom  under den där matchen mot Umeå som KDFF spelade under söndagen. Nu börjar jag inte helt utan anledning prata om huvudvärk utan jag har såklart Kristianstadsbladets artikel "Anfallarna ger ´Beta´ huvudvärk" i åtanke.
 
Inför matchen skrev nämligen Kristianstadsbladet om Elisabet Gunnarsdottirs angenäma huvudvärk att välja ut tre av fem landslagsmeriterade anfallare som skulle starta matchen mot Umeå. Elisabet Gunnarsdottir valde att starta med alla fem spelarna vilket gav en backlinje och en dubbel rad anfallare, i alla fall för en amatör som mig och om jag vill vara riktigt korrekt så spelade även Alice Nilsson från start och hon är mittfältare. På tal på mittfält så  saknades Therese Björck vilket inte hör till vanligheterna. 
 
Trots att Marija Banusic får en målchans i början av matchen känns matchen lika kylig som vädret. Det utlovade varma vädret var inte riktigt så varmt och skönt som utlovat och de fem anfallarna var inte heller varma i kläderna. Marija Banusic får en chans att ge KDFF ledningen efter att Josefine Öqvist dragits omkull och KDFF tilldömts frispark. Bollen går direkt i målvakten Malin Reuterwalls famn. Umeå slår sin frispark till Brett Maron i KDFFs mål och matchen ger ingen speciell känsla, den bara tuggar på. 
 
I den 22:a minuten gör Umeå mål genom Rita Chikwelu och KDFF vill inte vara sämre utan visar upp ett snyggt flipper-anfall där bollen går från spelare till spelare innan Marija Banusic sätter den säkert i mål. 
 
KDFF får några chanser till mål bland annat när Josefine Öqvist får en passning för att sedan lämnas ensam med Umeås backar, lite hjälp hade kanske inte varit så dumt. Trots KDFFs chanser så är det Umeå som gör ett andra mål genom Lina Hurtig. 
 
Innan slutet på första halvlek går Margret Lara Vidarsdottir av och ersätts av mittfältaren Elena Sadiku. Vilket kanske i och för sig är logiskt då lagets anfallare redan befann sig på planen. 
 
I andra halvlek får Umeå en frispark som går rakt genom muren, turligt nog är skottet inte så hårt och Brett Maron fångar den. KDFF får sina hörnor i andra halvlek, Umeå fick många i första, men den träning av fasta situationer som Elisabet Gunnarsdottir pratat om tidigare ger inget resultat i denna matchen. 
 
I den 61:a minuten går Lorca van de Putte av och in kommer Gudny Björk Odinsdottir, innan dess har Rita Chikwelu fått ett gult kort. Hörnorna haglar sedan tätt för de båda lagen men resulterar inte i annat än möjligen huvudvärk för Elisabet Gunnarsdottir. 
 
KDFF genomför sitt sista byte där Alice Nilsson går ut och Therese Andersson kommer in, om jag inte missminner mig så har Therese Andersson varit fotskadad. Så medan KDFF genomför sitt tredje byte har Umeå ännu inte genomförst sitt första. Inte förrän Therese Andersson tillskansat sig ett gult kort liksom Elin Landström i Umeå så genomför Umeå sitt första byte genom att Lina Hurtig går av och Linnea Ågren kommer in. 
 
I matchens slutminuter går Jenny Hjolman av och Annina Wede kommer in och hon får således fira Umeås seger på Vilans gröna gräsmatta. Det är Umeå som vinner matchen och inte ens tillskottet av Brett Maron i straffområdet när KDFF får hörna hjälper.  Umeå tar tre poäng och ser till att KDFF numera befinner sig på en sjätte plats i tabellen. 
 
Med tre spelade matcher mot motstånd där KDFF kanske ändå skulle kunna presterat bättre är det inte utan att man undrar hur det ska gå i nästa match. Då är det nämligen dags för ett bortamöte mot grannarna Vittsjö. 
I omgång tre såg Örebro till att vinna över Vittsjö med 3 - 1. Jag tycker personligen att det är minst en skandal om inte matchen mellan Vittsjö och KDFF sänds i sin helhet på sr.se så vet ni det också. 
 
 
Efter avhandlad match, nu till fortsättningen: 
 
Nummer 1: Till den mer fotbollsinsatta bloggläsaren undrar jag, när en spelare spelar tillbaka till egen målvakt får målvakten då ta bollen med händerna?
 
Nummer 2: Måste man tragga ihjäl matchen om resultat i andra matcher? 
 
Nummer 3: Enligt min totalt ovetenskapliga undersökning så var KDFF bäst på att twittra om matchen innan matchen. 
 
Nummer 4: Vill du se matchen i Vittsjö kan en försköpsbiljett vara på sin plats. Säljes på Intersport Härlöv. 
Marija Banusic

KDFF - Umeå

Foton från matchen mellan Kristianstads DFF och Umeå. Det blev visst många bilder
på Sif Atladottir som har nummer 2 på ryggen. 
 
Längst bort Nicole Sykes, sedan Mia Carlsson, Sif Altadottir och närmast
Lorca van de Putte. 
 
En av KDFFs tre målvakter, visa av föregående år vet KDFF att man aldrig kan få för
många målvakter. Detta är Brett Maron. 
 
Ja, vem kommer här om inte Sif Atladottir. 
 
Om någon missat vem Sif Atladottir är så kommer här en närbild. 
 
Brett Maron - Sif Atladottir