Omgång 8

Så här spelas och rapporteras omgång 8

webbsändningar=matchen sänds i sin helhet


2 juni

Tyresö - Djurg  15:00    radio: 15:00 Linn Nen´zen    

Örebro - Vittsjö 15:00    webbsändning 15:00 Bosse Magnusson


3 juni

KDFF - Umeå    14:00     radio: 14:00 Andreas Matz      webbsändning: Glenn Göransson

Link - Piteå       17:00

Malmö - Göteb  17:20     radio: 17:20 Gunnar Brink     tv4sport 17:00


4 juni

Jitex - AIK        18:00


Margret Lara Vidarsdottir

Margret Lara Vidarsdottir lämnade KDFF efter säsongen 2011 för att spela i Turbine Potsdam. Där spelar sedan tidigare den fd KDFFspelaren Antonia Göransson.

Nu har Vidarsdottir och Turbine Potsdam kommit överens om att kontraktet bryts efter skadeproblem.
http://spelare12.com/2012/05/30/margret-lara-vidarsdottir-lamnar-potsdam/

Det har tidigare skrivits i Kristianstadsbladet att hon kan vara på väg tillbaka till KDFF.
http://vindsrummet.blogg.se/2012/may/vidarsdottir-pa-vag.html


Turbine Potsdam
http://www.turbine-potsdam.de/newsmeldung.php?id=18508&s=1112


Till Publiken

Henrik Rydström spelar fotboll i Kalmar FF och han har en blogg. Lisa Petersson spelar fotboll i Kristianstads DFF men kommer från Kalmar, hon har också en blogg men den är bara en parantes i detta sammanhanget. Desto viktigare annars! Jag spelar inte fotboll men jag brukar befinna mig utanför planen när det är match och jag har en blogg.

Om man blandar och mixar så blir det så här: När Lisa Petersson twittrar om Henrik Rydström så googlar jag Henrik Rydström. När jag googlar honom så hittar jag hans blogg. Han bloggar på dn.se. Varför han bloggar där när han bor i Kalmar har jag ingen aning om men det är också en parantes i detta sammanhanget.

I sin blogg skriver han om publiken och han gör det väldigt bra tycker jag.

Så nu bloggar jag om publiken och så kan det bli när man blandar och mixar.


Jag har något att erkänna, på en match så .... hmm låt oss säga att  jag i en något skarpare ton ..... sa åt den lite väl kritiska publiken som stod bredvid mig att det kanske skulle vara läge att vara lite positiva och heja på laget istället. Jag kan tänka mig att en mening på ett ungefär löd "Ni tror inte att de hör er?"

Vi stod en meter från spelarna så det var ju inte som att de inte kunde höra deras negativa snack, deras suckar och vad de nu hade för sig. Gubbarna tystnade och glodde och undrade säkert vad tog på henne.

Inga fler utskällningar har skett men det händer att jag flyttar på mig om jag råkar hamna vid någon som bestämt sig för att en fotbollsmatch är bästa stället att skapa negativ energi på.Det är just de här negativa kommentarerna och suckarna om Henrik Rydström bloggat om.

"/.../  tänk om vi kunde ha en tyst överenskommelse, Kalmar FF och vår publik.
Vi tar oss an varje match tillsammans. /.../ För precis som att publiken kan ge energi kan publikens reaktioner också stjäla energi. Om det snabbt blir tyst, om det börjar suckas och gnällas är det känslor som kan föras över på oss spelare och genast blir det svårare att prestera.

Jag förstår om man som publik blir besviken. Och det ska givetvis få ifrågasättas och klagas. Men jag kan tycka att man först gör sitt yttersta i 90 minuter. Som spelare och som publik.
Efter det kan man kritisera.

För det är ju så här;
När vi vinner matcher, vinner vi ihop med publiken.
Och när vi förlorar, förlorar vi tillsammans."
http://www.dn.se/blogg/rydstrom/2012/04/26/nagra-ord-om-publiken/


Så sant tänker jag, varför sitta o formulera sin egen text när någon redan har skrivt en som är perfekt?

För det är ju så att nästa match är mot Umeå, Umeå har alltid (?) med sig en liten trogen skara supportrar som vet hur man för liv. Om jag inte missminner mig så var den första matchen jag såg en match mot just Umeå, skulle dock inte tro att den är gratis eftersom Marta spelade med dem då. Hon var dock avstängd efter att fått kort mot Malmö i matchen innan. Ännu en parantes....


Så efter att jag blandat Henrik Rydström med Lisa Petersson och negativa gubbar. Mixat in några paranteser, eget dåligt humör och Marta så finns det liksom en liten slutsats. Den är som följer...

Låt oss göra ett försök att applådera när spelarna kommer in. Låt oss göra ett försök att applådera när det är hörna. Låt oss göra ett försök att heja på laget. Låt oss börja med det...