KDFF - Linköping

Resultat: 0-0
Domare:
Pernilla Larsson
Publik: 808

Mål KDFF:  ------
Mål Linköping:  - - - - -

Matchens lirare: 18. Gudny Björk Odinsdottir (KDFF)   7.  Charlotte Rohlin (Linköping)KDFF mötte Linköping på ett varmt Vilans IP. 808 personer tyckte att fotboll var hur man skulle tillbringa dagen. Några av de 808 hörde till den gnälliga sorten och jag hade oturen att hamna mitt ibland dem så för min egen metala hälsa flyttade jag mig till ett trevligare ställe. Man kan inte hålla på att hicka om att tavlan inte funkar hur länge som helst.


Jag tyckte att KDFF var det bättre laget i dag. Jag är i och för sig partisk men så tycker jag. Matchen avslutades spännande med hörnor för KDFF men tyvärr inga mål. KDFF möter Linköping redan måndagen den 8/8 eftersom serien vänder.

Therese Björck fick ett gult kort efter att hon dragit ner en spelare. Margret Lara Vidarsdottir spelade inte denna matchen eftersom hon fick två gula kort i matchen mot Djurgården. Om KDFF fortsätter att spela så  här så kommer de inte ha någon chans på fairplay priset i år. Å andra sidan så vill Elisabet Gunnarsdottir att laget ska spela tuffare. Kosovare Asllani fick ett gult kort.

En halvtimme in i matchen skadades Linköpingsspelaren Jessica Samuelsson. Jag tittade på annat och vet inte riktigt vad som hände, men båren kom in och hon kom ut. I slutet av matchen fick Sif Altadottir en smäll och linkade av planen. Jag hoppas att det gick bra.  


Allra mest hördes Hedvig Lindahl, den "stora" frågan är om hon har någon röst kvar efter allt speldirigerande. Hon hördes mer än publiken också. Det är tur att publiken har Hedvig Lindahl så att de vet när de ska klappa. Men en och annan applåd fick publiken fram denna matchen. Det är inte många matcher tills KDFF möter Umeå, där har vi publik som kan låta. Mitt råd är öronproppar.

Noterade att det börjar bli riktigt många reklamskyltar runt planen. Det ser ut som att någon har jobbat på ordentligt under uppehållet!


Nästa match: Linköping - KDFF 8/8 19:00


KDFF - Linköping

När matchen drar igång imorgon klockan 16:00 så får vi hoppas att KDFFspelarna inte ligger hemma i sina sängar och  nyser. Om du tittar på den här videon så förstår du vad jag pratar om. Man kan inget annat än säga att de ställer upp för sitt lag. Den här filmen i 3D hade fått en att ducka på slutet. http://www.youtube.com/user/fotbollKDFF#p/a/u/0/3Hgn-sZbKEA


Just nu så befinner sig KDFF på en femteplats i tabellen och Linköping på en sjundeplats. KDFF förlorade sin senaste match mot Djurgården med 2-0 och Linköping möter Tyresö den 3 augusti (omgång 10). Efter två gula kort i matchen mot Djurgården så är Margret Lara Vidarsdottir avstängt. Moa Petterson är skadad. Hedvig Lindahl är enligt Kristianstadsbladets papperupplaga förkyld, men hon kommer att spela.

"En f d Linköpings-målvakt är nu Kristianstads DFFs. Två rivaler om att vara etta i damlandslaget blir en match i matchen för Hedvig Lindahl att vinna mot LFCs Sofia Lundgren." http://www.damfotboll.com/nyheter/2011/07/kristianstad-har-vaknat


I Linköping säger Jörgen Pettersson att många av spelarna är i bättre form samt att ett hård jobb och engagemang ska ge vinsten till Linköping. http://www.linkopingfc.com/index.php?pregameid=195

Elisabet Gunnarsdottir säger till damfotboll.com "/.../ Det blev så uppenbart hur vi istället ska spela och så blir det mot Linköping./.../" angående matchen mot Djurgården.
http://www.damfotboll.com/nyheter/2011/07/kristianstad-har-vaknat


Nästa match är Linköping - KDFF måndagen den 8 augusti 19:00Får nog säga att den här skylten är lättare att lägga märke till när man kommer körande på Långebro än den tidigare skylten. Lite störra text till nästa gång så ska till och med en gnällspik som jag hålla tyst.


KDFF förlorar spelare

Rebecka Johansson och Leyla Gungör har lämnat KDFF. Anledningarna som nämns i Kristianstadsbladets artikel är förutom att de båda spelarna fått lite speltid är att de har långt att pendla.

Nathalie Madsen kommer att vara utlånad till Borgeby, som är hennes gamla klubb samt KDFFs samarbetspartner.  

Samtidigt är KDFFs senaste spelare, Lisa Petersson sjuk. "– Vi ska höras mer i veckan, säger KDFF:s klubbchef Pierre Persson."
http://www.kristianstadsbladet.se/sport/fotboll/article1518038/KDFF-oroas-over-Peterssons-halsa.html


TV/Radio

TV

Måndagen den 25/7 19:00: LdB FC Malmö - Kopparbergs/Göteborg

Söndagen den 31/7 18:00: Umeå IK - LdB FC Malmö


Radio

Söndagen den 31/7 17:00 Örebro - Göteborg

Söndagen den 31/7 18:00 Umeå IK - Malmö